Giuseppe Satriano

De Wikipedia
Lombard Quest articol chì l'è scrivud in lombard, con la Noeuva Ortografia Lombarda
El Satriano

El Giuseppe Satriano (Brindisi, 8 de setember 1960) a l'è un prelad italian, del 29 de otover 2020 arcivescov metropolita de Bari-Bitonto.

Biografia[Modifega | modifica 'l sorgent]

Nassud a Brindisi, caploeugh de provincia e sed arcivescovil, el se diploma al licee scentifegh e 'l va al seminari regional de Molfetta. El 19 de avril 1984 l'è ordenad diacon de l'arcivescov Settimio Todisco, che 'l farà pret el 28 de setember del 1985.

Licenziad in bioetega dopo de 'na mission in Africa, del 2014 l'è fad arcivescov de Rossano-Cariati: l'è ordenad vescov el 3 de otover del Salvatore De Giorgi in la catedral de Brindisi e 'l ciapa possess de la diocesi el 26 del mes.

El 29 de otover del 2020 el Papa Franzesch el nomina arcivescov de Bari-Bitonto, al post del Francesco Cacucci, che 'l s'era dimetud per i limit de età, e 'l ciapa possess el 25 de sginer del 2021. L'è restad ministrador apostolegh de la soa veggia diocesi fina al 12 de sgiugn del 2021, inscì de speccià el noeuv arcivescov, el Maurizio Aloise.

El 29 de sgiugn el Papa ghe darà el pali a San Peder, che ghe sarà mitud de l'Emil Paul Tscherrig, nonzi apostolegh in Italia e San Marin, el 12 de setember adree. El 6 de sgiugn 2023 l'è elesgiud president de la Conferenza di vescov de la Puja.

Genealogia e sucession[Modifega | modifica 'l sorgent]

La soa genealogia a l'è:

La sucession apostolega l'è:

Riferiment[Modifega | modifica 'l sorgent]

Alter proget[Modifega | modifica 'l sorgent]