Melbourne

De Wikipedia
Lombard Quest articol chì l'è scrivud in lombard, con la Noeuva Ortografia Lombarda
La cità de Melbourne

Melbourne (IPA: ˈmɛlbərn) a l'è la capitala del Stat federad del Victoria, in de l'Australia sud-orientala, e l'è la segonda cità pussee popolosa de l'Australia dopo Sydney[1]. La cità spantegada, ciamada anca Granda Melbourne o Greater Melbourne, costituida de 31 municipalità, la ciapa denter circa cinch milion de persone. La municipalità ciamada City of Melbourne en representa el center storegh. In tra i olter, la cità a l'è gemelada anca con Milan.

Geografia fisega[Modifega | modifica 'l sorgent]

Territori[Modifega | modifica 'l sorgent]

Mapa de Melbourne

Melbourne la se troeuva in del canton a sud-est de l'Australia. La se desvilupa a est longh el fium Yarra in fina a rivà al Dandenong Ranges, a sud-est de l'ingress de la zoca de Port Phillip longh el fium Maribyrnong.

Storia[Modifega | modifica 'l sorgent]

La cità de Melbourne a l'è stada fondada in del 1835 de un om australian de nom John Batman. El territori però el vegn a l'inizzi bandonad perchè la calava l'aqua de podé bever. I fondador donca s'inn spostad in sul Yarra e inn rivad in del sit indova che incoeu la gh'è la city. El port de Williamstown de tute i manere el seguta a vesser drovad 'me prim pont de riv per i nav, l'è cognossud 'me Giem Pier e ancamò inceou el se poeul visità. In del 1837 la cità la vegn ciamada Melbourne in onor del prim minister britanegh del temp, el Lord William Lamb.

Note[Modifega | modifica 'l sorgent]

  1. 2006 Census QuickStats: Melbourne (Urban Centre/Locality). Australian Bureau of Statistics, 25 ottobre 2007 (arqiviad de l'url orijenal)

Alter proget[Modifega | modifica 'l sorgent]