Và al contegnud

Cesare Nava

De Wikipedia
Lombard Quest articol chì l'è scrivud in lombard, con la Noeuva Ortografia Lombarda
Ol Nava

Ol Cesare Nava (Milan, 7 de otover 1861 - Milan, 27 de november 1933) a l'è stad un architet, ingegner e politegh italian.

Lauread al Politecnegh de Milan, l'è stad senator del Regn e minister per i terre ciapade del nemis sot ol Francesco Saverio Nitti e per l'economia nazzionala sota ol Benito Mussolini, fina al 1925. L'è stad anch president de la Fabrega del Dom e de la Congregazzion de Carità de Milan.

'Me ingegner a l'è regordad sovertut per i so lavorà in sui cese milanese de San Lorenz, Santa Maria di Angel e San Francesch, San Babila, San Sepolcher e la Cesa de la Riva: foeura de Milan l'ha lavorad al Santuare de Trevij, a la Cesa de l'Imacolada a Cassan, a la Cesa del Carmen a Pavia e a la Cesa de San Giovann a San Giovann Bianch. I è 'n so mester anch ol Palazz de la Banca d'Italia de Milan e 'l Palazz de la Cassa de Sparagn de Parma.

L'ha progetad anch ol paes de Martirano Lombardo e 'l quarter lombard de Messina, facc su de la generosità di lombarcc dopo i terramot che i ha colpid la banda.