Bandera de la Republega Popolar de Doneck

De Wikipedia
Lombard Quest articol chì l'è scrivud in lombard, con la Noeuva Ortografia Lombarda
Bandera de la Republega Popolar de Doneck
Proporzion2:3
Simbol FIAVBandera nazionala
Tipolojiabandera de una sota-division statala
Adozion2018
Dovrada daRepublega Popolar de Doneck
StatRepublega Popolar de Doneck
Bandera del 2014 al 2018bandera Bandera del 2014 al 2018
Prima bandera, doperada in di prim mes de la rivoeulta del 2014bandera Prima bandera, doperada in di prim mes de la rivoeulta del 2014
Fotografia
Bandera dissegnada in su la central termega de Zuhres
This box: view  talk  edit

La Bandera de la Republega Popolar de Doneck (Флаг Донецкой Народной Республики in russ) a l'è un tricolor orizontal negher-bloeu-ross che la representa la Republega Popolar de Doneck, un Stat a recognossiment limitad filo-russ sit in di zone russe etneghe a est de l'Ucraina, insema al stema e a l'inn.

I so color inn derivad de quei de l'inter-moviment del Donbass, derivad a soa voeulta de la bandera de la RSS Ucraina, cont una riga negra sgiontada. I prime version gh'haveven anca un'aquila bicipt e la scrita del nom, ma del 2018 a l'è un tricolor net. El negher el representa la terra fertil de la Noeuva Russia e 'l carbon del Donbass, el bloeu el spirit del popol e l'aqua del mar d'Azov e 'l ross el sangu versad per la libertà del popol.

La veggia bandera de l'Oblast de Donec'k a l'è comunque respetada e doperada 'me bandera del batalion Oplot e del partid politegh Donbass Liber.

Riferiment[Modifega | modifica 'l sorgent]

Alter proget[Modifega | modifica 'l sorgent]

Vos corelade[Modifega | modifica 'l sorgent]