Strada statal 337 de la Vall Vigezz

De Wikipedia
Lombard Quest articol chì l'è scrivud in lombard, con la Noeuva Ortografia Lombarda
Strada statal 337 de la Vall Vigezz
Localizazion
Stat
Italia
RejonPiemont
ProvinceProvincia de Noara
Dats
Classifegazionstrada statal
PrincipiMasera
FinConfin de Stat de Pont Ribellasca
Lungeza27 km km
Data devertura1958
JestorANAS
PedajNo
This box: view  talk  edit

La strada statal 337 de la Vall Vigezz a l'è una strada statal italiana de proprietà de l'ANAS, che la percorr la vall omonema cont un'altituden massema de poch pussee de 800 meter in sul nivell del mar.

Carateristeghe[Modifega | modifica 'l sorgent]

A l'è per intregh 'na strada extraurbana segondaria, con limit de velocità de 50 km/h in di aree urbane e de 70 km/h in di zone extraurbane. A l'era fina al 1958 una strada provincial, la numer 70 de la provincia de Noara, cont el nom de "de la Vall Vigezz e di Cent Vaj", in quell ann lì la passa a la gestion statal.

Percors[Modifega | modifica 'l sorgent]

El Pont Ribellasca cont el confin svizzer

La strada la scomincia a Masera, indova che la sortiss de la SS33 del Sempion, poch lontan de la periferia de Dom, e la passa poeu per i center de Trontan, Dravégn, Santa Maria, Malesch e Re, indova che se riva al confin de Stat con la Svizzera de Pont Ribellasca.

De Malesch a l'è possibel ciapà la SS631 per rivà, dopo de 'n percors de 25 km pien de curve, a Canobi e in sul Lagh Magior. In tra Masera e Dravégn a gh'è 'na galleria noeuva, longa circa 1,6 km, che la sbassa el temp de percorrenza e la vegia trata, che la passa per el center de Trontan, a l'è stada classifegada 'me Noeuva Strada ANAS 357.

Riferiment[Modifega | modifica 'l sorgent]

Alter proget[Modifega | modifica 'l sorgent]