Strada Vigentina

Quella vos chi la gh'ha una version parlada (pussee in bass te trovareet el link). Schiscia chi per andà al proget Wikipedia parlada
De Wikipedia
Lombard Quest articol chì l'è scrivud in lombard, con la Noeuva Ortografia Lombarda
Strada Vigentina
Localizazion
Stat
Italia
Rejon Lombardia
Province
Milan
Pavia
Dats
Classifegazionstrada provincial
PrincipiOvera
FinPavia
Lungeza20 km
Percors
Localitaa servideMilan, Pavia
This box: view  talk  edit

La strada Vigentina a l'è 'na strada che la conliga Overa a Pavia, longa 20 km e classifegada in la cità metropolitana de Milan 'me strada provincial 28 e in la provincia de Pavia 'me strada provincial 205.

Storia[Modifega | modifica 'l sorgent]

La strada la conliga Milan a Pavia e l'ha cambiad el so percors pussee de 'na voeulta: per esempi la trata in tra Milan e Overa l'è deventada poeu la trata inizzial de la SS 412 de la Vall Tidon, menter a La Piev a gh'è 'na variant che la evita el center abitad, per poeu rivà a 'n innest con la Binasca che 'l evitava el passagg a nivell, che incoeu el ghè pu, de la ferrovia Milan-Genoa. A Sizzian, infin, a gh'è 'n oltra variànt che la evita la cità.

Percors[Modifega | modifica 'l sorgent]

La strada la scomincia in Via Diaz a Overa e, dopo havé passad la zona industrial, la passa per un tochell in del comun de Locaa e chinsci, la passa el Lambret per rivà a La Piev, per poeu finì la trata milanesa cont el rondò con la Binasca a Villamagior.

La trata pavesa la scomincia del rondò con la Binasca a Sizzian e la passa poeu per Vidigulf, Bornasch, Zecon e San Gines, per poeu fornì al rondò con la Tangenzial Nord de Pavia.

De chì, la va inanz 'me strada urbana de competenza del comun de Pavia cont el nom de via Vigentina.

A l'è ben tegnì a ment che el chilometragg de la trata milanesa a l'è cuntad de Overa vers sud, menter quell de la trata paves el va de Pavia a nord.

Diramazzion[Modifega | modifica 'l sorgent]

A gh'è 'na diramazzion, ciamada 28 dir, che la conliga el principi de la Vigentina a la SS 412, longa 1,2 km.

Riferiment[Modifega | modifica 'l sorgent]

Vos corelade[Modifega | modifica 'l sorgent]