Musee del Donizet

De Wikipedia
Lombard Quest articol chì l'è scrivud in lombard, con la Noeuva Ortografia Lombarda
Musee del Donizet
Museo Donizetiano
Sit
Stat
Italia
LocalitàBerghem
AdressaVia Arena, 9 - Bergamo
Coordinade45°42′13.81″N 9°39′36.18″E / 45.703835°N 9.66005°E45.703835; 9.66005
Carateristeghe
Tipostòria
Vertuda1906
Sitt web
This box: view  talk  edit

El Musee del Donizet el se troeuva a Berghem (de Sora) in del palazz de la Misericordia Maggior de la via Arena, la veggia sed de l'Istitut musical Gaitan Donizet, e allestid in de la sala che l'era la sala Consiliar de la Congregazzion de la Misericordia Maggior.

El Musee l'è stad vert al publegh in del 1906 per onorà la memoria de Gaitan Donizet. El gh'è dent in mostra diversi cimeli donizetian, in tra i che gh'è di spetacol, oltra a 'na gran serie de autograf e i arred de la stanza indova che l'artista l'è mort.

I cimeli inn rigad prima de la collezzion de la baronessa Giovanna Ginevra Rota Basoni Scotti; a 'sti ché ghe n'è stad sgiontad un quaj de pu che rivava de la Biblioteca civica Angelo Mai. Important l'è stad el lavorà de racolta de obei e spartid fada del Guido Zavadini, che 'l n'ha fad el prim catalegh in del 1936.

El percors espositiv el se divid en diverse sezzion, da le origini e la nassida fin a la soa mort, con 'na rica serie de ritrat, partidure e strument musicai che i compèta la soa rassegna espositiva.

Alter proget[Modifega | modifica 'l sorgent]