Giuliano Cazzola

De Wikipedia
Lombard Quest articol chì l'è scrivud in lombard, con la Noeuva Ortografia Lombarda
El Giuliano Cazzola

El Giuliano Cazzola (Bologna, 9 de fevrer 1941) a l'è un politegh, sgiornalista e ex sindacalista italian.

Biografia[Modifega | modifica 'l sorgent]

Lauread in giurisprudenza, l'è stad un sindacalista assee important de la CGIL fina ai prim agn '90, e in del 1993 el molla el sindacalism per andà in la secreteria del Partid Socialista Italian.

In di elezzion del 2008 l'è elesgiud cont el Popol de la Libertà a la Cambra di Deputad, e in del 2012 el scerniss de sostegnì el governo Monti, anca se 'l so partid l'ha votad no, e in del 2013 el molla ofizzialment el PdL per candidàss con la Scerna Civega ma l'è no elesgiud, però el deventa coordenador regional del partid, e in del november 2013 el se sgionta al Noeuv Centerdestra de l'Angelino Alfano, che 'l candida ai elezzion europee del 2014, indova che l'è no elesgiud, e dopo de l'elezzion del Sergio Mattarella 'me President de la Republega el va foeura del partid.

In del 2019 el se sgionta a Pussee d'Europa e l'è candidad in di elezzion del 2020, indova che l'è minga elesgiud. In del midem ann el deventa editorialista per el quotidian Il Riformista e senior fellow de l'Istitut Bruno Leoni.

Riferiment[Modifega | modifica 'l sorgent]

Alter proget[Modifega | modifica 'l sorgent]