Arbiter (folball)

De Wikipedia
Lombard Quest articol chì l'è scrivud in lombard, con la Noeuva Ortografia Lombarda
Un arbiter

L'arbiter a l'è un ofizzial de gara in del folball, futsal e folball de spiaggia che 'l gh'ha de diriger la midema. El gh'ha de vessegh in ogni competizzion ofizzial, inscì de vesser sigur che tucc i regole sien respetade.

Classicament una partida de folball la gh'ha un arbiter e du assistent arbitrai, ciamad popolarment guarda-linea, inveci in del futsal gh'è du arbiter e un cronometrista: despess comunque in di serie pussee piscinine ghe n'è de men inveci in di gare pussee importante a gh'è di assistent pussee.

Inn regolad de la regola 5 del regolament del sgioeugh del folball, inscambi el futsal el trata insema, semper a la regola 5, l'arbiter e 'l so assistent. El gh'ha anca el poder de controllà l'orden in camp e in d'un quaj pajes l'è retegnud un publegh ofizzial.

El so equipaggiament fondamental a l'è el zifolin, el tacoin per segnà sanzion, goal e roba compagna, i cartellit, el cronometer per vidé i temp de la gara e 'na monedina per el sortegg del principi de la gara. El po havégh, in di serie pussee in alt, anca 'n auricolar per parlà coi alter ofizziai de gara.

Riferiment[Modifega | modifica 'l sorgent]

Alter proget[Modifega | modifica 'l sorgent]

Vos corelade[Modifega | modifica 'l sorgent]