Škoda 29T

De Wikipedia
Lumbard ucidental Quest articol chì l'è scrivuu in lombard, grafia milanesa.
Škoda 29T
Tram

El tram in servizzi
Agn de costruzion 2014-2016
Agn de esercizi 2015-
Quantitaa produxida 30
Costruidor Škoda
Lungeza 32'495 mm
Largeza 2'480 mm
Alteza 3'569 mm
Capacitaa 69 post settaa, 276 in pee
Quota del pian del pestar 350 mm
Scartament 1'000 mm
Massa a vœd 47,4 t
Velocitaa massema omologada 65 km/h (de progett 90 km/h)
Alimentazion De linia aerea, 600 V
Autonomia 700 meter

El Škoda 29T a l'è on tram articolaa e monodirezional a pianal rebassaa doperaa in su la red di tram de Bratislava, fondaa in sul Škoda 26T doperaa in Ongaria.

Design[Modifega | modifica 'l sorgent]

El tram a l'è on elettrotreno a volta capacità e a cinch sezion con quatter carrej e cinch port per lat. El 88% del tram a l'è a pianal rebassaa.

El gh'ha l'aria condizionada, el Wi-Fi, on moderno sistema de informazion ai passegee cont 12 schermi Full-HD e altoparlant, validator touch. I port se derven cont on botton, e ògni portà la gh'ha on sensor infraross che la se pò doperà per vedè la gent che la entra e la sortiss e per sarà i port de la gent la entra no.

Controll[Modifega | modifica 'l sorgent]

El sistema de guida a l'è manual cont ona manetta e sistema de l'omm mort integraa e du botton: Quell a manzina el controlla i lus e quell a drizza el controlla la campanella, che la se pò pizzà anca cont el pedal drizz. Quell manzin, inveci, el controlla la sabbiera.

El gh'ha on sistema de guìda computerizzada che 'l mostra la velocità, el stat de la sabbiera, el contròll elettronich del sistema, el controlla i validator e i videocamer del veicol e 'l gestiss el sistema de informazion ai passegee, che 'l fonziona automaticament cont el GPS.

Motor[Modifega | modifica 'l sorgent]

In teoria el tram a l'è bon de rivà a 90 km/h ma la compagnia i ha limitaa a 65 km/h. El pò fà finna a 700 meter sènza elettricità cont i accumulator.

El gh'ha trii freni: Quej elettrodinamich, che menen el tram finna a 5 km/h e cont el recuver de l'energia, quej a disch, che fermen el tram finna a 0 km/h e quej de emergenza elettromagnetich, che se attiven cont el botton appòsta o se la manetta a l'è tiràda indree totalment.

Galleria di foto[Modifega | modifica 'l sorgent]

Riferiment[Modifega | modifica 'l sorgent]

Vos corelaa[Modifega | modifica 'l sorgent]