Wikipedia:Bolletin di regole/Guerre de modifeghe

De Wikipedia
Lombard Quest articol chì l'è scrivud in lombard, con la Noeuva Ortografia Lombarda

Di voeulte, i utent risien. L'è normal, ma l'è ben che 'l deventa no un problema per la Wikipedia.

Guerra de modifeghe[modifica 'l sorgent]

Per guerra de modifeghe (edit war in ingles) se intend una serie de modifeghe che servissen non a fà pussee bona una vos, ma domà a tirà inanz un pont de vista o a tirà indree i modifeghe de 'n alter utent.

Per schivai, a l'è ben parlàss: prima in la ciciarada de l'utent, poeu in quella de la pagina e, infin, in del Grot.

Se una pagina a l'è in del mez de 'na guerra de modifeghe i ministrador poden protegela. Se i utent che tiren inanz la guerra de modifeghe se ingiurien o comunque fann de dann a la Wikipedia, poden vesser blocad per un quaj temp.

Guerra di ministrador[modifica 'l sorgent]

Se parla de guerra di ministrador (Wheel War in ingles) se inn di ministrador a risià. L'è ben tegnì a ment che i ministrador inn no i capi de la Wikipedia, ma comunque gh'hann assee de poder de podé fà de dagn e la comunità i varda 'me di esempi.

A l'è ben, donca, doperà i poder de ministrador se e domà se a gh'è un gran pericol per l'enciclopedia. Ciamà un terz ministrador per intervegnì e medià a l'è mej, inscì 'me l'è ben che la comunità la po intervegnì in su 'sti event.

Se inveci un ministrador a l'è dent una classega guerra de modifeghe, el gh'ha de doperà el bon sens e doperà no mal i sò poder.