Tangenzial Sud de Bergom

De Wikipedia
Lombard Quest articol chì l'è scrivud in lombard, con la Noeuva Ortografia Lombarda
Tangenzial Sud de Bergom
Localizazion
Stat
Italia
Rejon Lombardia
ProvinceProvincia de Bergom
Dats
Classifegazionstrada statal
PrincipiVilla d'Almé (prevista: Curen)
FinSeriat
JestorANAS
Percors
Sistema tangenzial de Bergom
This box: view  talk  edit

La Tangenzial Sud de Bergom l’è on'opera stradal, per la pussee part in fonzion e in part an’mò in period de studi de fatibilità, che la fà de arteria stradal a scorriment svelt a sud del cap-loeugh orobich. Ona volta finida, a l'estrem ocidental la se ligarà alla SS 470 inveci vers est la và inanz senza incros a ras fina a finì dent in de l'Assa Interurbana, l'altra arteria stradal a scorriment svelt de la cità.

L'arteria la gh’ha l’aspet d’una strada extraurbana principal a do carensge, de corsie l'oeuna, domà in del trat inzial che ‘l va de Curen e l'inest con l'Assa Interurbana fina a la sortida "Center Comercial" subit inanz de Stezzan. In del trat che ‘l resta, la se presenta 'me ona strada extraurbana secondaria a carensgia unica.

La incrosa di strade e di autostrade de interess local e nazional, compagn de l'Autostrada A4 ai casei de Dalmine e Seriat, la SS 42 a Stezzan, la SS470 a Villa d'Almé e l'Assa Interurbana, o ben la strada a scoriment svelt a servizzi di quarter meridionai de Bergom. El limit de velocità in su la tangenzial sud l’è compres in fra i 50 km/h e i 90 km/h, a segonda di trat.

Percors[Modifega | modifica 'l sorgent]

La Tangenzial Sud de Bergom l’è stada concepida per facilità i spostament in tra l'hinterland a ovest de Bergom e la Vall Brembana e i comun de l'alta pianura bergamasca e l'hinterland est. Per questa reson chì la gh’ha un' andana a U e la circonda Bergom del de sota.

A l’è el risultad de la de la fusion di diverse strade costruide e rimodernade in temp vegnud dopo. Del 27 de november 2015, a inn averte e in fonzion tucce i trate, via che la trata inizzial in fra Villa d'Almé e Curen che l’è anmò in period de studi de fatibilità (a gh'è el conligament infra i du center abitad per mez de la SS 470 dir).