Nòrd-Pass de Calais

De Wikipedia
Lumbard ucidental Quest articol chì l'è scrivuu in lombard, grafia milanesa.
Région Nord-Pas-de-Calais
Bandiera de Nord-Pas-de-Calais
Capital Lilla
süperfis 12,414 km²
President de la region Daniel Percheron
Popolaziun
 - Abitant (dato del 2004)
 - Densità

4,026,000
324/km²
Dipartiment Nord
Pas-de-Calais
Arrondissement 13
Canton 156
Cumün 1.546
Posiziun del Nord-Pas-de-Calais

El Nòrd-Pass de Calais, che a vòlt l'è ciamaa domà Nòrd (frances: Nord-Pas-de-Calais; in piccard: Nord-Pas-d'Caleus; in fiammingh: Noord-Nauw van Kales) a l'è ona region de la Francia, situada in del nòrd-est de la Nazion.

Geografia[Modifega | modifica 'l sorgent]

La region l'è situada al confin cont el Belgi a est (sia cont i Fiander che con la Vallònia), a sud con la Piccardia e a nòrd-òvest cont el Canal de la Manica, che le separa de la Gran Bretagna.
L'è divisa in duu departiment (Nòrd e Pass de Calais) e 'l gh'ha 'me capploeugh la città de Lilla. Alter città important a hinn Calais, Dunkerque, Roubaix e Tourcoing.

Lengua[Modifega | modifica 'l sorgent]

Oltra al frances, la lengua nazional, in del Nòrd-Pass de Calais l'è parlaa el Piccard (varietà ch'timi), ma anca on quai dialett fiammingh.


Bandiera de la Francia Region de la Francia Bandiera de la Francia
AlsaziaAquitaniaAlverniaBassa-NurmandiaBurgognaBretagnaCenterChampagne-ArdenneFranca CunteaAlta-NurmandiaÎle-de-FranceCorsegaLenguadoca-RussijunLimusinLurenaMidi-PyrénéesNord-Pas de CalaisPays de la LoirePicardiaPoitou-CharentesPruvenza-Alp-Costa AzzüraRoden-Alp

2016 Alsazia-Champagne-Ardenne-LurenaAlvernia-Roden-AlpBurgogna-Franca-CunteaBretagnaCenter-Val de LoireÎle-de-FranceCorsegaLenguadoca-Russijun-Midi-PyrénéesNord-Pas de Calais-PicardiaNöva-AquitaniaPays de la LoirePruvenza-Alp-Costa Azzüra