Abdelmajid Lakhal

De Wikipedia

Lombard Occidental

Quel articul chì l'è scrivüü in Lumbard, cun l'urtugrafia insübrica ünificada.
Abdel Majid Lakhal in d’ell 2006, in del Alberg San Giórg de Tünis

Abdelmajid Lakhal, ànca scrit cume Abdel Majid Lakhal, (Biserta, 29 de nuémber 1939 - Tunis, 27 de setèmber 2014) l'è stài un atur e un regista tünisìn.

Biugrafìa[Modifega | modifica 'l sorgent]

Nasìd a Biseta el 29 de nuémber 1939, el passa quasi tüta la giuentü a Hammam-Lif. L'ha cumnicàa a recità in d'el 1948 quàn l'era amò un fiulìn in Khatimatou Ennafaf (La fin d'un morfinomane).

A sédes ann el dìs "...la pasiòn per el Teàter la m'ha ciapà definitvament..." La sò prima regia de profesiunista a l'è d'el 1971. In d'el 1974 el dirigg el Mercànt de Venèzia de Güglièlm Shakepseare.

In Italia l'è famus suratüt per i sò part indì film religiùs: in d'el Gesü de Frànco Zeffirelli, 1976, l’è stai el Zelota; el Fariseo ind’el Messia de Rubért Rossellini, in d'el 1975; el prìm guardiàn de Sedéq in d' Un fiulìn de nùm Gesü de Francésc Rosi in d'el 1990.

In d’i ültimm ann, el s’è dedicà particülarment al Teater, e in paticular manéra a fàà i tradüsiòn di grandi Classici in Àrab.

In del 2000 l’à fai i Barüf a Chioggia de Càrlu Goldoni, e in d’ell 2001 el Gabiàn de Antóni Tchechov. Ièn stà recità prima al Festival Internasiunal de Cartàgin e dòpu al Teàter Münicipal de Tünis.

L'è mòrt el 27 de setèmber 2014[1] el l'hann purtàd sü el stèss dì.[2]

Film[Modifega | modifica 'l sorgent]

Altre futugrafíe[Modifega | modifica 'l sorgent]

Riferimént[Modifega | modifica 'l sorgent]

  1. Actor and Director Abdelmajid Lakhal Passes Away
  2. « Nécrologie : décès de l'acteur Abdelmajid Lakhal », Tunivisions, 28 septembre 2014

Ligamm de foeura[Modifega | modifica 'l sorgent]