Wikipedia:Parlóm en pó de nóter/Nuvember 2010

De Wikipedia
I Bèrghem Baghèt chi sùna al Lazarèt de Bèrghem l'öltem dé del Bergamo on Pipes

La Bèrghem Baghèt l’è la prima e l’önega bànda de baghèt al mónt e l'è nasìda in del 2006 a Ambìer in Pruìnsa de Bèrghem, ma dal Utùer del 2009 la s’è spostàda a Palasàch ‘ndóe l’è ospitàda da la Banda "Gioacchino Rossini".

La rezù de ès de la banda[modifica 'l sorgent]

La Bèrghem Baghèt la se dà de fà isè che ‘l baghèt, ma ach i cansù e i sunàde de la tradisiù, i vàghe mia perdìde e i vègne mia desmentegàde.

L’è per chèsto che i sunadùr de la Bèrghem Baghèt, per fà cognòs ol baghèt, i’à pensàt bé de tirà ‘nsèma öna bànda, dezà che chèsta l’è de sigür piö de efèt e la é ciamàda piö de spès che ü baghetér desperlü o öna quach baghetér che i sùna ògne tat quàndo ghe càpita.

I völìa ach troà ü mètodo e tirà ‘n pé öna scöla de müzéga stödiàda apòsta per ol baghèt, isé che ‘l baghèt l' vègne piö sunàt a orègia, ma l' sìes stödiàt compàgn de töcc i óter istrümèncc con d’öna sò tècnica particolàr e la giösta cültüra müzicàla.

L’öltem iscòpo de la banda l’è chèl de rènt la manéra de fà sö i baghècc sèmper piö bùna, isé de ìga di strömèncc sèmper piö de qualità. En nacc...