Treno Servizi Regional

De Wikipedia
(Rimandad de TSR (treno))
Lumbard ucidental Quest articol chì l'è scrivuu in lombard, grafia milanesa.
Treno Servizio Regionale
Eletrotreno

TSR in livrea Trenord
Agn de projetazion 2004-2006
Agn de costruzion 2006-
Agn de esercizi 2007-
Quantitaa produxida 80 + 24 in costruzion
Costruidor AnsaldoBreda, Keller, Firema
Diameter rœde motrix 920 mm
Velocitaa massema omologada 140 km/h
Alimentazion 3 kV CC
Motris senza gabina
Lungeza 26 025 mm
Capacitaa 122 a settà
Quota del pian del pestar 365 mm
Scartament 1 435 mm
Massa in servizi 68 t
Massa a vœd 52 t
Motris con gabina
Lungeza 26 460 mm
Capacitaa 96 a settà
Quota del pian del pestar 365 mm
Scartament 1 435 mm
Massa in servizi 71 t
Massa a vœd 58 t

El Treno Servizi Regional (TSR) l'è 'n elettrotreno faa de 'na lianza de aziend guidada de l'AnsaldoBreda faa apposta per i necessità di pendolar de la zona de Milan e del sò passant ferroviari.

El pò avegh da 2 a 6 carrozz, e ghe n'è 80 in gir, pussee 24 in produzion per la Trenord.

Storia[Modifega | modifica 'l sorgent]

El TSR a l'è staa faa su in tra Pistoia e Caserta, cont i carrej faa a Villacidro. AndaldoBreda l'ha faa su tutta l'elettronega de trazion, Firema i motor e i caricabatterij. I primm convoeuj a hinn staa consegnaa in del 2006 per l'omologazion, i primm regolar a hinn staa consegnaa in del magg 2007, e a la fin de luj han scominciaa a circolà, sia in su la ref FN sia in quella RFI.

In total, in tra quej de la Region, quej de l'ATI de la S5 e quej de Trenord hinn staa faa su o hinn in costruzion 104 TSR.

Caratteristich[Modifega | modifica 'l sorgent]

I TSR deriven di TAF, de che Trenitalia e LeNORD voreven 'na version pussee bona per i servizzi suburban e regionai, fada su di carozz motris cont gabina e senza, intermedi. A l'è possibil rivà a 12 element, compartii in du treni. Degià che l'è a composizion variabil e tucc i vettur a hinn motris, a l'è possibil modifegà i treni per el servizzi a segonda di necessità senza perd de potenza, roba che la permett anca de andà in sui lign pussee in pendenza de la Lombardia occidentala e anda avègh 'n accelerazion/decelerazion compagna de 'na metropolitana.

Tucc i TSR hinn dotaa de SCMT e de des telecamer; vott intern e dò estern, che permettarien la condotta senza capotreno. Inoltra a hinn tucc dotaa de sistema anti incendi.

El treno el permett, in 200 meter, avègh 800 passegee settà e 800 in pee, per on total de 1600 personn. Gh'è du post omologaa per i disabil, che pòden salì su a ras in del treno.

Allestiment[Modifega | modifica 'l sorgent]

I carrozz di TSR a hinn faa de quatter compartiment: Vun bass e vun alt, in la zòna a dobbi pian e du piscininn, arènt di carrej. La pupart di sedil a hinn mittuu vis a vis, ma a gh'è anca di strapontitt per miôrà i capacità de strapòrt.

Rispett al TAF a l'è pussee spazios per i gent in pee e la gh'è pu la scala a chiocciola, sostituida de vuna dritta.

I port del treno a hinn a vertura rapida e per favorì el bon fonzionament del rescaldament o de la climatizzazion i port se saren automaticament e gh'hann de vèss dervii de quej che voeuren andà su o andà giò.

A gh'è on sistema de informazion garantii de 'n sistema de audio, di schermi LCD, du per cassa, e di strisc LED, ses per cassa, che nonzien la prossima fermada o l'enench intregh di fermaa e la direzion del treno.

Livrej[Modifega | modifica 'l sorgent]

I TSR circolen e han circolaa in trè livrej:

Vos correlaa[Modifega | modifica 'l sorgent]

Alter progett[Modifega | modifica 'l sorgent]