Peter Sagan

De Wikipedia
Lumbard ucidental Quest articol chì l'è scrivuu in lombard, grafia milanesa.
El Peter Sagan del 2016

El Peter Sagan (Žilina, Slovacchia, 26 de sgenee 1990) a l’è on ciclista su strada slovacch, ch’el corr del 2017 in de la squadra World Tour todesca Bora-Hansgrohe. A l’è el campion del mond su strada di agn 2015 e 2016.

El sò fradell Juraj a l’è anca luu corridô professionista, e ‘l corr anca luu in la Bora-Hansgrohe.

El Sagan a l’è intra i corridô attiv pussee vincent: intra i sò success pussee important a gh’hinn duu Campionaa del Mond, dò tapp de la Paris-Nizza, trii tapp de la Tirreno-Adriatico, vuna al Gir de Romandia, dò - e la vittoria generala - al Gir de Polonia, on record de tredes tapp al Gir de Sguizzera, e quindes tapp - alter record - e vittoria generala al Gir de California.
In di trii Grand Gir, l’ha vengiuu sett tapp al Tour de France e quatter a la Vuelta a España; semper al Gir de Francia l’ha anca vengiuu la classifega a punt in cinch agn de fila, del 2012 al 2016, e l’è inscì devegnuu el primm corridô a veng questa classifega chì in tucc i sò primm cinch partecipazion al Tour.
In di Classegh, l’ha vengiuu dò edizion de la Gent-Wevelgem, ona E3 Harelbeke, e ona Classega Monument, el Gir di Fiander del 2016.

Prima de scomincià del 2009 a corr coma professionista su strada, a l'era anca on corridô de mountain bike, dova l'ha vengiuu el Campionaa del Mond Junior del 2008.