Marine le Pen

De Wikipedia
(Rimandad de Marine Le Pen)
Lumbard ucidental Quest articol chì l'è scrivuu in lombard, grafia milanesa.
La Marine Le Pen (2014)

La Marine Le Pen (Neuilly-sur-Seine, 5 de agost del 1968) l'è ona politega franzesa, presidenta del Front National del 16 de genar del 2011 e candidada con 'sto partii chi ai elezion presidenziai in Franza del 2012 e a quej del 2017, che l'è rivada al ballottagg cont l'Emmanuel Macron.

Biografia[Modifega | modifica 'l sorgent]


Idea politega[Modifega | modifica 'l sorgent]

In agricoltura e straport la pensa che boeugna incetivà el kilometer 0 e i straport publegh.

Per l'immigrazzion e la cittadinanza: La voeur juttà prima i frances, e la voeur fà ona moratoria di arriv in Franza. Per la cittadinanza, la voeur limità i naturalizzazzion e fà ona legislazzion meritocratega a tema.

La Le Pen l'è sossenn a favor de la laicitàa, e la voeur tegnì i legg pro laicitàa e anca mettej dent a la Costituzzion. L'è contra a finanzià i Ges e i Moschee. L'è anca a favor de proibì i simbol religion in publegh.

L'è anca a favor de l'abort, che per lé el va limitaa grazzia a di bon politegh famejar. L'è contra a l'eutanasia.

In tema giustizia: La voeur miôrà i condizzion di preson, aumentà i polee in di zon a ris'c e a favor de la pena de mort per i crimen assee gramm, anca se la voeur on referendum a tema. L'è contra a criminalizzaa i client di prostitud.

L'è contraria a la tutela di lengov minoritari franzes, che per el sò partii hinn 'na "brescia in la Republega" e "la vittoria del collettivism" (in Franza i Region se ciamen Collettività).

L'è assee euroscettega e a favor de abolì l'Euro e l'Union Europea.

Vos correlaa[Modifega | modifica 'l sorgent]