Elf

De Wikipedia
Lumbard ucidental Quest articol chì l'è scrivuu in lombard, grafia milanesa.
Ängsälvor, “i elf di camp” in svedes.

I elf hinn di creatur legendari de la mitologia nordega e celta che comparissen despess ind la litteradura europea de l’Etaa de mezz.

Ind i stori nordegh i elf vegnen ciamaa anca Alfr o Ljosalfr (“i elf de lus”). A vegnen descrivuu ‘me dij vesser de la bellezza strasordenaria e asquas divinna, e gh’hann ona cognossenza di prategh magegh, de la natura e del cosma fœura del commun. De fatt la parolla “” in norren la se dis Alfrothul (“el ragg dij elf”).

Ind l’Etaa de mezz a se diseva che i elf eren responsabij per avè curaa ona quaj personna de di malagn che sedenò j’avarissen anca poduu copà. Ind i region nordegh, donca, quand che on quajvun el stava maa, l’invocava despess on elf per recev soccors.

I elf eren concepii ‘me di divinitaa de la natura e de la fertilitaa e generalment a vegnen depensgiuu ‘me di gioven maravejos adree a viv ind i bosch e ind dij olter sitt a strecc contatt cont i fenomen naturaj. I elf vegnen concepii come dij vesser magegh e fiss sensibij, de la vitta longa se minga adirittura immortaj.

Al dì d’incœu a hinn sociaa cont el Nedal e el Polo Nord, indove che i lavoren per fà sù di giœugh per i bagaj de tutt el mond. I elf hinn anca popular ind i romanz fantasy, compagn de El scior dij anej del J.R.R. Tolkien.

Alter progett[Modifega | modifica 'l sorgent]

Vardee anca[Modifega | modifica 'l sorgent]