Deraliament de Pioltell

De Wikipedia
Lumbard ucidental Quest articol chì l'è scrivuu in lombard, grafia milanesa.
Incident ferroviari de Pioltell
Illustrazion de l'incident
Stat
Italia
LoeughStazion de Pioltell-Limed
Data25 de genar 2018
06:57
Tipoderaliament
Mort3
Ferii46
This box: view  talk  edit

El 25 de genar 2018 ai 6:37 el treno Trenord 10452 di or 5:32, in servizzi in tra Porta Garibaldi e Cremona, a l'è deraliaa arent a la stazion de Pioltell-Limed.

El treno[Modifega | modifica 'l sorgent]

El treno a l'éra faa de 'na locomotiva FS E.464 cont taccaa quatter carrozz FS tipo MDVC e ona carrozza semipilota a pianal rebassaa, gestii de la Trenord.

Incident[Modifega | modifica 'l sorgent]

Locomotiva compagna de quella de l'incident

Ai or 6:57, in prossimità de la stazion de Pioltell-Limed, in tra la stazion de Trevij e quella de Lambraa, trii vagon passegee a hinn sortii del binari intant che viaggiaven a 140 km/h circa.

In sul post a hinn intervegnuu on bon numer de soccorritor, 28 ambulanz e 2 elicotter. In del dì de l'incident el loeugh a l'è staa visitaa del Giuseppe Sala, sindegh de Milan, de l'Andrea Gibelli, president de Trenord e del Graziano Delrio, Minister di Infrastruttur e di Straport.

El di dopo la ferrovia Milan-Venezia a l'è stada parzialment reverta ma cont di desasi.

Vittim[Modifega | modifica 'l sorgent]

El treno el trasportava circa 350 passegee, principalment pendolar per Milan. A gh'è staa trii mort e 46 ferii, anca se in origin se parlava de pussee de 100 ferii.

Inchiesta[Modifega | modifica 'l sorgent]

Giamò de la mattina de l'incident la Procura de Milan l'ha vert 'n inchiesta contra ignott per disaster ferroviari colpos.

El 29 de genar, quater dì dopo de l'incident, hinn staa giontaa in del register di indagaa, 'me "att dovuu", i vertis de Trenord e Red Ferroviaria Italiana.

Riferiment[Modifega | modifica 'l sorgent]