Lista da paees par süperfiis

De Wikipedia
Va a: navegá, truvá

Elenc da naziun per area[Mudifega | mudìfica 'l sorgènt]

Pos. Naziun Area (km²)
1 Russia 17.075.200
2 Canada 9.984.670
3 Stati Uniti 9.631.420
Samoa Americane 199
Isola Baker 2,1
Guam 541,3
Isola Howland 2,6
Isola Jarvis 5
Atollo Johnston 2,6
Kingman Reef 0,01
Isole Midway 6,2
Isola Navassa 5,4
Isole Marianne Settentrionali 477
Atollo Palmyra 3,9
Porto Rico 13.790
Isole Vergini Statunitensi 1.910
Isola Wake 6,5
Totale 9.648.372
5 Cina 9.596.960
Hong Kong 1.092
Macao 28,2
Totale 9.598.080
5 Brasile 8.514.876
6 Australia 7.686.850
Isole Ashmore e Cartier 5
Isola Christmas 135
Isole Cocos 14
Isole del Mar dei Coralli 3
Isole Heard e McDonald 412
Isola Norfolk 34,6
Totale 7.687.454
7 India 3.287.590
8 Argentina 2.766.890
9 Kazakistan 2.717.300
10 Sudan 2.505.810
11 Algeria 2.381.740
12 Repubblica Democratica del Congo 2.345.410
13 Messico 1.972.550
14 Arabia Saudita 1.960.582
15 Indonesia 1.919.440
16 Libia 1.759.540
17 Iran 1.648.000
18 Mongolia 1.564.116
19 Perù 1.285.220
20 Ciad 1.284.000
21 Niger 1.267.000
22 Angola 1.246.700
23 Mali 1.240.000
24 Sudafrica 1.219.912
25 Colombia 1.138.910
26 Etiopia 1.127.127
27 Bolivia 1.098.580
28 Mauritania 1.030.700
29 Egitto 1.001.450
30 Tanzania 945.087
31 Nigeria 923.768
32 Venezuela 912.050
33 Namibia 825.418
34 Pakistan 803.940
35 Mozambico 801.590
36 Turchia 780.580
37 Cile 756.950
38 Zambia 752.614
39 Myanmar 678.500
40 Afghanistan 647.500
41 Somalia 637.657
42 Repubblica Centrafricana 622.984
43 Ucraina 603.700
44 Botswana 600.370
45 Madagascar 587.040
46 Kenya 582.650
47 Francia 547.030
Bassas da India 0,2
Isola Clipperton 6
Isola Europa 28
Terre Meridionali e Antartiche Francesi 7.829
Guiana Francese 91.000
Polinesia Francese 4.167
Isole Glorioso 5
Guadalupa 1.780
Isola Juan de Nova 4,4
Martinica 1.100
Mayotte 374
Nuova Caledonia 19.060
Reunion 2.517
Saint Pierre e Miquelon 242
Isola Tromelin 1
Wallis e Futuna 274
Totale 675.418
48 Yemen 527.970
49 Thailandia 514.000
50 Spagna 504.782
51 Turkmenistan 488.100
52 Camerun 475.440
53 Papua Nuova Guinea 462.840
54 Svezia 449.964
55 Uzbekistan 447.400
56 Marocco 446.550
Sahara Occidentale 266.000
Totale 712.550
57 Iraq 437.072
58 Paraguay 406.750
59 Zimbabwe 390.580
60 Giappone 377.835
61 Germania 357.021
62 Repubblica del Congo 342.000
63 Finlandia 338.145
64 Malesia 329.750
65 Vietnam 329.560
66 Norvegia 323.802
Isola Bouvet 49
Jan Mayen 377
Svalbard 61.020
Totale 385.248
67 Costa d'Avorio 322.460
68 Polonia 312.685
69 Italia 301.338
70 Filippine 300.000
71 Ecuador 283.560
72 Burkina Faso 274.200
73 Nuova Zelanda 268.680
Isole Cook 236,7
Niue 260
Tokelau 10
Totale 269.187
74 Gabon 267.667
75 Guinea 245.857
76 Regno Unito 244.820
Anguilla 102
Territorio Britannico dell'Oceano Indiano 54.400
Isole Vergini Britanniche 153
Bermuda 53,3
Isole Cayman 262
Isole Falkland 12.173
Gibilterra 6,5
Guernsey 78
Isola di Man 572
Jersey 116
Montserrat 102
Isole Pitcairn 47
Sant'Elena 413
Georgia del Sud e isole Sandwich meridionali 3.903
Isole Turks e Caicos 430
Dhekelia 130,8
Akrotiri 123
Totale 317.885
77 Ghana 239.460
78 Romania 237.500
79 Laos 236.800
80 Uganda 236.040
81 Guyana 214.970
82 Oman 212.460
83 Bielorussia 207.600
84 Kirghizistan 198.500
85 Senegal 196.190
86 Siria 185.180
87 Cambogia 181.040
88 Uruguay 176.220
89 Tunisia 163.610
90 Suriname 163.270
91 Nepal 147.181
92 Bangladesh 144.000
93 Tagikistan 143.100
94 Grecia 131.940
95 Nicaragua 129.494
96 Eritrea 121.320
97 Corea del Nord 120.540
98 Malawi 118.480
99 Benin 112.620
100 Honduras 112.090
101 Liberia 111.370
102 Bulgaria 110.910
103 Cuba 110.860
104 Guatemala 108.890
105 Islanda 103.000
106 Corea del Sud 98.480
107 Ungheria 93.030
108 Portogallo 92.391
109 Giordania 92.300
110 Serbia 88.361
111 Azerbaijan 86.600
112 Austria 83.870
113 Emirati Arabi Uniti 82.880
114 Repubblica Ceca 78.866
115 Panamá 78.200
116 Sierra Leone 71.740
117 Eire 70.280
118 Georgia 69.700
119 Sri Lanka 65.610
120 Lituania 65.200
121 Lettonia 64.589
122 Togo 56.785
123 Croazia 56.542
124 Bosnia-Erzegovina 51.129
125 Costa Rica 51.100
126 Slovacchia 48.845
127 Repubblica Dominicana 48.730
128 Bhutan 47.000
129 Estonia 45.226
130 Danimarca 43.094
Isole Fær Øer 1.399
Groenlandia 2.166.086
Totale 2.210.579
131 Paesi Bassi 41.526
Aruba 193
Antille Olandesi 960
Totale 42.679
132 Svizzera 41.290
133 Guinea-Bissau 36.120
134 Taiwan 35.980
135 Moldavia 33.843
136 Belgio 30.528
137 Lesotho 30.355
138 Armenia 29.800
139 Albania 28.748
140 Isole Salomone 28.450
141 Guinea Equatoriale 28.051
142 Burundi 27.830
143 Haiti 27.750
144 Ruanda 26.338
145 Macedonia 25.333
146 Gibuti 23.000
147 Belize 22.966
148 El Salvador 21.040
149 Israele 20.770
Striscia di Gaza (Palestina) 360
Cisgiordania (Palestina) 5.860
Totale 26.990
150 Slovenia 20.273
151 Figi 18.270
152 Kuwait 17.820
153 Swaziland 17.363
154 Timor Est 15.007
155 Montenegro 14.026
156 Bahamas 13.940
157 Vanuatu 12.200
158 Qatar 11.437
159 Gambia 11.300
160 Giamaica 10.991
161 Libano 10.400
162 Cipro 9.250
163 Brunei 5.770
164 Trinidad e Tobago 5.128
165 Capo Verde 4.033
166 Samoa 2.944
167 Lussemburgo 2.586
168 Comore 2.170
169 Mauritius 2.040
170 São Tomé e Príncipe 1.001
171 Kiribati 811
172 Dominica 754
173 Tonga 748
174 Stati Federati di Micronesia 702
175 Singapore 692.7
176 Bahrain 665
177 Santa Lucia 616
178 Andorra 468
179 Palau 458
180 Seychelles 455
181 Antigua e Barbuda 442,6
182 Barbados 431
183 Saint Vincent e Grenadine 389
184 Grenada 344
185 Malta 316
186 Maldive 300
187 Saint Kitts e Nevis 261
188 Isole Marshall 181,3
189 Liechtenstein 160
190 San Marino 61,2
191 Tuvalu 26
192 Nauru 21
193 Principato di Monaco 1,95
194 Città del Vaticano 0,44