Lorena

De Wikipedia
(Rimandad de Lorraine)

Chest artícol a l'è scricc in Lumbàrt, ortograféa orientàl unificàda.


Région Lorraine
Bandiera de Loréna
Capital Metz
süperfis 23.547 km²
President de la region Jean-Pierre Masseret (2010-2014)
Popolaziun
 - Abitant (dato del 2007)
 - Densità

2 394 568
102/km²
Dipartiment Meurthe-et-Moselle, Meuse, Moselle e Vosges
Arrondissement 19
Canton 157
Cumün 2337
Posiziun del Loréna

La Loréna (nòm uficiàl en fransés: Région Lorraine ; en todèsch: Lothringen: en lorenés: Louréne) l'è giöna de le 22 regiù de la Francia. La popolasiù totàl de la regiù l'è de 2.394.568 abitàncc (dato del 2007) distribüìcc söndèn'area de 23.547 km², per 'na densità de 102 ab./km².

La Loréna l'è l'ünica de le regiù de la Francia a cunfinà con tré nasiù straniére: el Bèlgio, el Lusembùrgo e la Germània (länder del Saarland e de la Renània-Palatinàto). La cunfìna apò a con tré regiù de la Frància: l'Alsàsia, la Champagne-Ardenne e la Franche-Comté.

Sudiviziù aministratìva[Modifega | modifica 'l sorgent]

La regiù de la Loréna l'è dividìda 'ndei dipartimèncc de Meurthe-et-Moselle, Meuse, Moselle e Vosges, che i ragrùpa 19 circondàre (en fransés: arrondissements) e 2337 cümü. La capital de la regiù l'è Metz.


Bandiera de la Francia Region de la Francia Bandiera de la Francia
AlsaziaAquitaniaAlverniaBassa-NurmandiaBurgognaBretagnaCenterChampagne-ArdenneFranca CunteaAlta-NurmandiaÎle-de-FranceCorsegaLenguadoca-RussijunLimusinLurenaMidi-PyrénéesNord-Pas de CalaisPays de la LoirePicardiaPoitou-CharentesPruvenza-Alp-Costa AzzüraRoden-Alp

2016 Alsazia-Champagne-Ardenne-LurenaAlvernia-Roden-AlpBurgogna-Franca-CunteaBretagnaCenter-Val de LoireÎle-de-FranceCorsegaLenguadoca-Russijun-Midi-PyrénéesNord-Pas de Calais-PicardiaNöva-AquitaniaPays de la LoirePruvenza-Alp-Costa Azzüra