Piccardia

De Wikipedia
(Rimandad de Picardia)
Lumbard ucidental Quest articol chì l'è scrivuu in lombard, grafia milanesa.


Région Picardie
Bandiera de Picardia
Capital Amiens
süperfis 19,399 km²
President de la region Claude Gewerc
Popolaziun
 - Abitant (dato del 2005)
 - Densità

1,857,481
96/km²
Dipartiment Aisne
Oise
Somme
Arrondissement 13
Canton 129
Cumün 2,292
Posiziun del Picardia


La Piccardia (nom ufizial in frances: Région Picardie) l'è ona region de la Francia del nòrd. L'è dividuda in tre departement e'l sò capploeugh a l'è Amiens. I alter citaa important de la region hinn Saint-Quentin e Beauvais. In Piccardia, oltra al Frances l'è parlaa on'altra lingua d'oïl, el Piccard. Ghe viven 1880890 abitant. La fa part de la Francia del 843.

Geografia[Modifega | modifica 'l sorgent]

La region la confina cont el Nòrd-Pass de Calais, la Sciampagna-Ardenn, l'Île-de-France, l'Alta Normandia e la Vallònia (Belgi). L'è bagnada del Canal de la Manega.

Tel chì i trì departement:

Origin del nòmm[Modifega | modifica 'l sorgent]

La paròla Picardie la gh'hà minga ona soa origin geografega o linguistica: el vegn infatt de picard, che'l voeur dì "scavator". Quèst l'era el nòmm che i abitant de Paris daven aj abitant dij territòri sora el Valois (indove eren boschiroeu). A nòrd inveci ciamaven picard tucc quij che parlaven el fiammingh.

Vos correlaa[Modifega | modifica 'l sorgent]


Bandiera de la Francia Region de la Francia Bandiera de la Francia
AlsaziaAquitaniaAlverniaBassa-NurmandiaBurgognaBretagnaCenterChampagne-ArdenneFranca CunteaAlta-NurmandiaÎle-de-FranceCorsegaLenguadoca-RussijunLimusinLurenaMidi-PyrénéesNord-Pas de CalaisPays de la LoirePicardiaPoitou-CharentesPruvenza-Alp-Costa AzzüraRoden-Alp

2016 Alsazia-Champagne-Ardenne-LurenaAlvernia-Roden-AlpBurgogna-Franca-CunteaBretagnaCenter-Val de LoireÎle-de-FranceCorsegaLenguadoca-Russijun-Midi-PyrénéesNord-Pas de Calais-PicardiaNöva-AquitaniaPays de la LoirePruvenza-Alp-Costa Azzüra