Gramsh

De Wikipedia

Chest artícol a l'è scricc in Lumbàrt, ortograféa orientàl unificàda.


La piàsa del municìpio de Gramsh

Gramsh l'è 'na cità de l'Albania, capolöch del cümü omònim e part de la prefetüra de Elbasan. Endel 2011 la cità de Gramsh la gh'ìa presapóch 8500 abitàncc[1], ma 'l cümü (bashkia e Gramshit) del qual l'è capolöch el cöntàa en töt 24200 abitàncc.

Dòpo la refùrma de le entità locàle del 2015, el cümü de Gramsh el g'ha 'ncorporàt divèrsi ex-cümü picinì che 'l gh'ìa entùren e adès l'è uficialmènt dividìt en öndes unità aministratìve (en albanés: njësi administrative): Gramsh, Kodovjat, Kukur, Kushovë, Lenie, Pishaj, Poroçan, Skënderbegas, Sult e Tunjë.

Geografia[Modifega | modifica 'l sorgent]

La cità de Gramsh la se tróa sö la spónda orientàla del fiöm Devoll e la se tróa endela Albania centro-meridiunàla a 'na sinquantìna de chilòmetri a sud de Elbasan a la quàla l'è colegàda per mès de la stràda Elbasan-Cërrik-Gramsh che per en bèl tòch la cór sö la spónda dèstra del fiöm.

Curiuzità[Modifega | modifica 'l sorgent]

L'è la cità de la qual la vé la famìa de l'Antonio Gramsci [2] [3].

Riferimèncc[Modifega | modifica 'l sorgent]

  1. Ines Nurja: Censusi i popullsisë dhe banesave / Population and Housing Census – Elbasan 2011. Rezultatet Kryesore/Main Results. Hrsg.: INSTAT. Pjesa/Part 1. Adel Print, Tirana 2013 pdf Arqiviad qé: [1]
  2. La piazza della Rivolta di Mario Brunetti, cap. II, pag.31, nota n.1
  3. Genealogìa de la famìa de Gramsci