Ciciarada:Paolo Sizzi

Contegnûi da pàgina no suportæ in de âtre léngoe.
De Wikipedia

Dirit a l'oblio[modifica 'l sorgent]

Hoo ricevud, per quella pagina chi, una suplega per l'inscì ciamad "dirit a l'oblio". Vist che di informazzion:

  1. Revarden di fat vegg
  2. Poden pesà fiss in su la reputazzion de 'na persona
  3. A inn no de gran interess general (per esempi, revarden no condane penai o roba inscì)

Hoo decidud de toeulle via. A bon cunt, la Wikipedia la gh'ha no una politega specifega in sul dirit a l'oblio, ma a gh'è quella in su la rilevanza che la m'ha menad a scernì de fà quella roba chi. (quell intervent chi l'è stad mitud del Sciking el 19 Mrz 2022 ai ore 12:46, l'ha desmentegad de firmà)

De fat i informazzion i sarann minga desmetegade per semper desgià che resten de tute i manere dent in la storia de la pagina.--Gat lombard (ciciarade) 22:49, 19 Mrz 2022 (CET)[rispond]
La question a l'è pu che alter de rilevanza e che gh'eren di informazzion fallade, per esempi in sul fat che l'intervista de PiazzaPulita la vegniva de 'n atach a la Segre. I informazzion importànt e giuste de la pagina a inn no cambiade, ma l'è cambiada la forma, in la biografia e no in d'una sezzion apòsta per i polemeghe, indova che l'è no fontad, tra l'alter, che habien fad polemega. Sciking (dìm tuscoss) 23:20, 19 Mrz 2022 (CET)[rispond]

Dialet bergamasch[modifica 'l sorgent]

Pense che chest articol che al g'avress d'ess scriit zo 'n d'öna ortografia piö aprupriada al dialet bergamasch de la lengua lumbarda.--37.162.133.82 14:26, 8 Ago 2022 (CEST)

[@ 37.162.133.82] per quell che 'l revarda el dialet, la Wikipedia lombarda la gh'ha no 'na politega specifega, ma pensi che per analogia con quella inglesa, podom dì che per i vos "identitarie" el saria mej che fussen scrivude in del dialet local, ma l'è mej havégh una vos in d'un alter dialet che havéghela no. Per la grafia, inveci, disaria che la grafia pussee apropriada l'è quell che doperom, che l'è ispirada anca a la grafia del bergamasch prima che la fuss italianizada. --Sciking (dìm tusscoss) 19:01, 8 Ago 2022 (CEST)