Lista dei Presidents de la Lombardia

De Wikipedia
Sata a-a navegassion Sata a-a serchia
Lombard Occidental Quell articol qì l'è scrivud in Lombard, ortografia SL.
President de la Junta rejonala de la Lombardia
Presidente della Giunta regionale della Lombardia
Regione-Lombardia-Stemma.svg
Attilio Fontana crop.jpg
Ol Fontana, elejid ol 4 de marz 2018
Tipo President de la junta rejonal
Operativ dal 1970
In carica Attilio Fontana
Ultima elezion 2018
Durada mandaa 5 agn
Sed Milan, Palaz Lombardia
Indiriz Piazza Città di Lombardia
Sit web Sit de la Rejon

De l'istituzion de la rejon Lombardia ind el 1970, a la presidenza de la Junta regionala i g'è staits nœv presidents. Del 1970 a'l 1995 i era elejids del Consili rejonal. Del 1995 l'elezion del president de la Rejon l'è per sufraj universal e dreit.

Lista[Modifega | mudìfica 'l sorgènt]

Partids:
     Democrazia Cristiana      Lega Nord      Partito Democratico della Sinistra      Forza Italia/Il Popolo della Libertà

Composizion dei Junte rejonale:
     Coalizion DC (Center-manzina/Pentapartito)      Coalizion mes'ciade      Coalizion de Center-dreita (Polo per le Libertà/Casa delle Libertà)

Presidente
(Nascita-Morte)
Mandad Partid Junta Composizion Lejisladura
Prencepe Fin
1 Pierobassetti2011.jpg Piero Bassetti
(1928– )
29 lœi 1970 27 jœgn 1974 Democrazia Cristiana Bassetti DCPSIPSDIPRI I
(1970)
2 Cesare Golfari.jpg Cesare Golfari
(1932–1994)
27 jœgn 1974 17 jœgn 1975 Golfari I DCPSIPSDIPRI
17 jœgn 1975 1º otover 1979 Golfari II DCPSIPRI II
(1975)
3 Fondazione Cariplo - Giuseppe Guzzetti.jpg Giuseppe Guzzetti
(1934– )
1º otover 1979 10 jœgn 1980 Guzzetti I DCPSIPSDIPRI
10 jœgn 1980 14 maj 1985 Guzzetti II DCPSIPSDIPRI III
(1980)
14 maj 1985 17 lœi 1987 Guzzetti III DCPSIPSDIPRI IV
(1985)
4 Bruno Tabacci daticamera 2013.jpg Bruno Tabacci
(1946– )
17 lœi 1987 31 jenar 1989 Tabacci DCPSIPSDIPRI
5 Regione-Lombardia-Stemma.svg Giuseppe Giovenzana
(1940–)
31 jenar 1989 7 maj 1990 Giovenzana I DCPSIPRIPSDIPLI
7 maj 1990 12 december 1992 Giovenzana II DCPSIPRIPSDIPLI V
(1990)
6 Regione-Lombardia-Stemma.svg Fiorella Ghilardotti
(1946–2005)
12 december 1992 3 jœgn 1994 Partito Democratico della Sinistra Ghilardotti PDSFdVPSDIPLIDCPSI
7 Regione-Lombardia-Stemma.svg Paolo Arrigoni
(1957– )
3 jœgn 1994 22 avril 1995 Lega Nord Arrigoni PPIPDSLN
8 RobertoFormigoniLombardia.jpg Roberto Formigoni
(1947– )
22 avril 1995 16 avril 2000 Forza Italia
Il Popolo della Libertà[1]
Formigoni I FIANCCDCDUCDL VI
(1995)
16 avril 2000 5 avril 2005 Formigoni II FILNANUDC VII
(2000)
5 avril 2005 21 avril 2010 Formigoni III FILNANUDCNPSI VIII
(2005)
21 avril 2010 18 marz 2013 Formigoni IV PDLLN IX
(2010)
9 Roberto Maroni, Premio lotta alla mafia, 2010.jpg Roberto Maroni
(1955– )
18 marz 2013 in carega Lega Nord Maroni LNFIAPFdI-ANPP X
(2013)
10 Attilio Fontana crop.jpg Attilio Fontana
(1952– )
Elejid ol 4 marz 2018.
Insediament previst per ol 26 marz 2018
Lega Nord Fontana LNFIFdI-Noi con l'ItaliaEnergie per l'Italia-PP XI
(2018)

Linia temporala[Modifega | mudìfica 'l sorgènt]


Riferiments[Modifega | mudìfica 'l sorgènt]

  1. Member di Cristiani Democratici Uniti de Rocco Buttiglione fina al 1998, po ind el grup scissionist Cristiani Democratici per la Libertà asorbids in Forza Italia ind el 2001.