Lista dei Presidents de la Lombardia

De Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
Quell articol qì l'è scrivud in Lombard, ortografia SL.
President de la Junta rejonala de la Lombardia
Presidente della Giunta regionale della Lombardia
Regione-Lombardia-Stemma.svg
Attilio Fontana crop.jpg
Ol Fontana, elejid ol 4 de marz 2018
Tipo President de la junta rejonal
Operativ dal 1970
In carica Attilio Fontana
Ultima elezion 2018
Durada mandaa 5 agn
Sed Milan, Palaz Lombardia
Indiriz Piazza Città di Lombardia
Sit web Sit de la Rejon

De l'istituzion de la rejon Lombardia ind el 1970, a la presidenza de la Junta regionala i g'è staits nœv presidents. Del 1970 a'l 1995 i era elejids del Consili rejonal. Del 1995 l'elezion del president de la Rejon l'è per sufraj universal e dreit.

Lista[Modifega | mudìfica 'l sorgènt]

Partids:
     Democrazia Cristiana      Lega Nord      Partito Democratico della Sinistra      Forza Italia/Il Popolo della Libertà

Composizion dei Junte rejonale:
     Coalizion DC (Center-manzina/Pentapartito)      Coalizion mes'ciade      Coalizion de Center-dreita (Polo per le Libertà/Casa delle Libertà)

Presidente
(Nascita-Morte)
Mandad Partid Junta Composizion Lejisladura
Prencepe Fin
1 Pierobassetti2011.jpg Piero Bassetti
(1928– )
29 lœi 1970 27 jœgn 1974 Democrazia Cristiana Bassetti DCPSIPSDIPRI I
(1970)
2 Cesare Golfari.jpg Cesare Golfari
(1932–1994)
27 jœgn 1974 17 jœgn 1975 Golfari I DCPSIPSDIPRI
17 jœgn 1975 1º otover 1979 Golfari II DCPSIPRI II
(1975)
3 Fondazione Cariplo - Giuseppe Guzzetti.jpg Giuseppe Guzzetti
(1934– )
1º otover 1979 10 jœgn 1980 Guzzetti I DCPSIPSDIPRI
10 jœgn 1980 14 maj 1985 Guzzetti II DCPSIPSDIPRI III
(1980)
14 maj 1985 17 lœi 1987 Guzzetti III DCPSIPSDIPRI IV
(1985)
4 Bruno Tabacci daticamera 2013.jpg Bruno Tabacci
(1946– )
17 lœi 1987 31 jenar 1989 Tabacci DCPSIPSDIPRI
5 Regione-Lombardia-Stemma.svg Giuseppe Giovenzana
(1940–)
31 jenar 1989 7 maj 1990 Giovenzana I DCPSIPRIPSDIPLI
7 maj 1990 12 december 1992 Giovenzana II DCPSIPRIPSDIPLI V
(1990)
6 Regione-Lombardia-Stemma.svg Fiorella Ghilardotti
(1946–2005)
12 december 1992 3 jœgn 1994 Partito Democratico della Sinistra Ghilardotti PDSFdVPSDIPLIDCPSI
7 Regione-Lombardia-Stemma.svg Paolo Arrigoni
(1957– )
3 jœgn 1994 22 avril 1995 Lega Nord Arrigoni PPIPDSLN
8 RobertoFormigoniLombardia.jpg Roberto Formigoni
(1947– )
22 avril 1995 16 avril 2000 Forza Italia
Il Popolo della Libertà[1]
Formigoni I FIANCCDCDUCDL VI
(1995)
16 avril 2000 5 avril 2005 Formigoni II FILNANUDC VII
(2000)
5 avril 2005 21 avril 2010 Formigoni III FILNANUDCNPSI VIII
(2005)
21 avril 2010 18 marz 2013 Formigoni IV PDLLN IX
(2010)
9 Roberto Maroni, Premio lotta alla mafia, 2010.jpg Roberto Maroni
(1955– )
18 marz 2013 in carega Lega Nord Maroni LNFIAPFdI-ANPP X
(2013)
10 Attilio Fontana crop.jpg Attilio Fontana
(1952– )
Elejid ol 4 marz 2018.
Insediament previst per ol 26 marz 2018
Lega Nord Fontana LNFIFdI-Noi con l'ItaliaEnergie per l'Italia-PP XI
(2018)

Linia temporala[Modifega | mudìfica 'l sorgènt]


Riferiments[Modifega | mudìfica 'l sorgènt]

  1. Member di Cristiani Democratici Uniti de Rocco Buttiglione fina al 1998, po ind el grup scissionist Cristiani Democratici per la Libertà asorbids in Forza Italia ind el 2001.