Anna Kournikova (worm)

De Wikipedia
Lumbard ucidental Quest articol chì l'è scrivuu in lombard, grafia milanesa.

Anna Kournikova, in del codes "Vbs.OnTheFly Created By OnTheFly", a l'è staa on worm scrivuu el 11 de febrar 2001 de 'n ventenn olandes, Jan de Wit, che 'l doperava per spantegàss di fals foto de la tennista Anna Kournikova via email, cont oggett "Here you have, ;0)" e alegaa el file "AnnaKournikova.jpg.vbs", che l'era no 'na foto ma on software malevol che 'l spantegava el worm, che l'éra mìnga dannos per i sistema infettaa ma che l'ha ingolfaa i server mail vista la soa diffusion.

Storia[Modifega | modifica 'l sorgent]

El worm a l'è staa creaa el 11 de febrar cont on toolkit disponibil online e 'l 14 de febrar l'autor, el ventenn Jan de Wit, el va de la polizia per confessà de avè fà lu el malware. L'FBI l'eva mittuu el David L. Smith, autor de Melissa condanaa a juttà la polizia, per cercà de descovrì la soa identità. Pocch prima l'eva postaa 'na confession in sul newsgroup di foto de la Kournikova, indova che l'ha lodaa la bellezza de la tennista e l'ha daa la colpa di infezion ai utent.

El sindegh de la soa città, Sneek, Sieboldt Hartkamp, l'ha parpognuu de assumel in del dipartiment IT de la città che la gh'ha de besogn di talent inscì.

A l'è staa processaa a Leeuwarden e condanaa a 150 or de servizzi social.

Varda anca[Modifega | modifica 'l sorgent]