President del Consili di Minister italian

De Wikipedia
Lumbard ucidental Quest articol chì l'è scrivuu in lombard, grafia milanesa.
El governo Draghi

El President del Consili di Minister l'è 'l primm minister de l'Italia. L'è nominaa dal Capo de Stat e 'l gh'ha besogn de la fiducia del Parlament italian per vess confermaa. L'è la quarta carega del Stat, dopo el President italian, el President del Senad de la Republega e 'l President de la Cambra di Deputaa e i sò poder hinn scricc in di articoi 92, 93, 94, 95 e 96 de la Costituzion italiana.

Incoeu el President l'è 'l scior Giuseppe Conte, de la coalizion in tra el Moviment 5 Stèll e la Liga, e 'l gh'ha la sò sed a Palazz Chigi.

De facc el gh'ha men poder di primm minister di alter Stat, vist che l'è on primus inter pares cont el midemm diritt de vot di alter minister e 'l pò coordinà domà i operazion del Governo italian. In del 2005 el Silvio Berlusconi l'ha parpognuu ona reforma che l'avaria faa ol premieraa, ossia on sistema indova el premier l'era important fiss e 'l podeva anca disligà i camber, e la lassava al President italian domà el roeul de garant de l'unità federala del Stat, ma l'è stada scassada in del Referendum del 2006.

Àlter progett[Modifega | modifica 'l sorgent]

Vos corelaa[Modifega | modifica 'l sorgent]