Lista da münicipalitaa Lituaniann

De Wikipedia
Va a: navegá, truvá
Lombart ocidental Chest artícul al è scrivüü in Ticinés, ortografía LSI
Flag of Canton of Tessin.svg
Map of Lithuania

La Lituània a l'è spartida in 10 conté (Lituanian: singülar - apskritis, plüral - apskritys) ch'i è da plüü, spartid in 60 münicipalitaa (Lituanian: singülar - savivaldybė, plüral - savivaldybės). . I gh'à trii típus da münicipalitaa:

  • Münicipalitaa distrecc (Lituanian: rajono savivaldybė) - i gh'à 43 münicipalitaa distrecc ch'i corespond aproximadament aj distrecc esistent sota la Legg Sovétiga. Al è molt comün sa referí a chesti compagn distrecc parché la paröla "münicipalitaa" a l'è staja giuntada nomà in 1994.

Chist distrecc i è staj creaa compagn una version locala da raion.

  • Münicipalitaa da citaa (Lituanian: miesto savivaldybė) - i en gh'à 8. Ses da chesti i è basad sü i 6 citaa püssée largh.

Chesti 6 citaa i è anca capital di sà corespondent münicipalitaa distrecc, donca chesti münicipalitaa citaa i podaress corespond a di münicipalitaa ürbann, cura ca i münicipalitaa distrecc i è rüral. Ul stàtus spescial da la münicipalitaa citadina da Visaginas (basada sü la 13éina citaa püssée larga) al pöö vess spiegaa pal fatt che la magioritaa di resident i è Rüssian. La münicipalitaa citadina da Palanga a l'è ciamada inscí a dispett ch'a la töö dent da fatt un grupp da popülar vilagg marin pütòst che mia una söla citaa.

  • Münicipalitaa (tout court) - i gh'à 9 münicipalitaa cread in 2000 par l' "Att da Reforma di Münicipalitaa". I contegn ni 'citaa' o 'distrecc' in sò nomm. La münicipalitaa da Neringa a l'esisteva giamò da prüma.

Tüti i münicipalitaa i è nomad pal nomm di sò capital, con trè ecezzion:


I münicipalitaa i è spartid in sura 500 elderat (Lituanian: singülar - seniūnija, plüral - seniūnijos). Par plüü d'informazzion, vardí Sübdivision da Lituània.

List[Mudifega | mudìfica 'l sorgènt]

# Münicipalitaa Locazzion Capitala Area Povülazzion Densitaa No. da elderat
Km² Rank Total Rank Pop/km² Rank
1
Naujoji Akmene COA.gif
Akmenė münicipalitaa distrecc
Šiauliai Contea Naujoji Akmenė 844 43 30,300 42 35.9 24 6
2
Coat of arms of Alytus (Lithuania).svg
Alytus münicipalitaa citaa
Alytus Contea Alytus 40 60 71,500 8 1786.5 5 -
3
Alytus district COA.gif
Alytus münicipalitaa distrecc
Alytus Contea Alytus Mudel:Fn 1404 20 32,600 38 23.3 47 11
4
Anyksciai COA.gif
Anykščiai münicipalitaa distrecc
Utena Contea Anykščiai 1765 6 35,100 35 19.9 53 10
5
Birstonas COA.gif
Birštonas münicipalitaa
Kaunas Contea Birštonas 124 53 5,500 59 44.0 17 1
6
Birzai COA.gif
Biržai münicipalitaa distrecc
Panevėžys Contea Biržai 1476 16 35,500 34 24.1 44 8
7
Druskininkai COA.gif
Druskininkai münicipalitaa
Alytus Contea Druskininkai 454 49 25,500 48 56.2 10 2
8
Elektrenai COA.gif
Elektrėnai münicipalitaa
Vilnius Contea Elektrėnai 509 48 29,000 45 53.9 14 8
9
Ignalina COA.gif
Ignalina münicipalitaa distrecc
Utena Contea Ignalina 1447 18-19 23,000 51 15.4 59 12
10
Jonava COA.gif
Jonava münicipalitaa distrecc
Kaunas Contea Jonava 944 40 52,300 15 55.4 11 9
11
Coat of arms of Joniskis.svg
Joniškis münicipalitaa distrecc
Šiauliai Contea Joniškis 1152 34 32,000 39 27.7 36 10
12
Jurbarkas COA.gif
Jurbarkas münicipalitaa distrecc
Tauragė Contea Jurbarkas 1507 13 37,800 30 25.1 43 11
13
Kaisiadorys COA.gif
Kaišiadorys münicipalitaa distrecc
Kaunas Contea Kaišiadorys 1087 36 37,600 31 35.6 25 11
14
Kalvarija COA.gif
Kalvarija münicipalitaa
Marijampolė Contea Kalvarija 441 50 13,900 56 31.5 31 4
15
Kaunas city COA.gif
Kaunas münicipalitaa citaa
Kaunas Contea Kaunas 157 52 379,700 2 2418.5 2 11
16
Kaunas district COA.gif
Kaunas münicipalitaa distrecc
Kaunas Contea Kaunas Mudel:Fn 1496 14 81,400 7 54.4 13 23
17
Kazlu Ruda COA.gif
Kazlų Rūda münicipalitaa
Marijampolė Contea Kazlų Rūda 555 46 14,900 55 26.9 38 4
18
Kedainiai COA.gif
Kėdainiai münicipalitaa distrecc
Kaunas Contea Kėdainiai 1677 10 65,700 11 39.2 23 11
19
Kelmes-herbas.svg
Kelmė münicipalitaa distrecc
Šiauliai Contea Kelmė 1705 8 40,900 27 24.0 45 11
20
Klaipeda city COA.gif
Klaipėda münicipalitaa citaa
Klaipėda Contea Klaipėda 98 54 193,200 3 1917.6 4 1
21
Gargzdai COA.gif
Klaipėda münicipalitaa distrecc
Klaipėda Contea Gargždai 1336 23 46,200 21 34.6 28 11
22
Kretinga COA.gif
Kretinga münicipalitaa distrecc
Klaipėda Contea Kretinga 989 39 45,700 22 46.2 15 8
23
Kupiskis COA.gif
Kupiškis münicipalitaa distrecc
Panevėžys Contea Kupiškis 1080 37 24,600 50 22.8 48 6
24
Lazdijai COA.gif
Lazdijai münicipalitaa distrecc
Alytus Contea Lazdijai 1309 26 27,200 46 20.8 52 14
25
Marijampole COA.gif
Marijampolė münicipalitaa
Marijampolė Contea Marijampolė 755 44 70,900 9 93.9 9 9
26
Mazeikiai COA.gif
Mažeikiai münicipalitaa distrecc
Telšiai Contea Mažeikiai 1220 30 67,300 10 55.2 12 9
27
Moletai COA.gif
Molėtai münicipalitaa distrecc
Utena Contea Molėtai 1368 22 25,400 49 18.6 56 11
28
Neringa COA.gif
Neringa münicipalitaa
Klaipėda Contea Nida 90 55 2,400 60 26.7 39-40 2
29
Pagegiai COA.gif
Pagėgiai münicipalitaa
Tauragė Contea Pagėgiai 537 47 12,200 57 22.7 49 5
30
Pakruojis COA.gif
Pakruojis münicipalitaa distrecc
Šiauliai Contea Pakruojis 1316 25 29,500 44 22.4 50 8
31
Palanga COA.gif
Palanga münicipalitaa citaa
Klaipėda Contea Palanga 79 57 17,700 54 223.0 8 1
32
Coat of Arms of Panevezys.svg
Panevėžys münicipalitaa citaa
Panevėžys Contea Panevėžys 52 59 119,800 5 2396.2 3 -
33
Panevezys district COA.gif
Panevėžys münicipalitaa distrecc
Panevėžys Contea Panevėžys Mudel:Fn 2179 2 42,900 25 19.7 54 11
34
Pasvalys COA.gif
Pasvalys münicipalitaa distrecc
Panevėžys Contea Pasvalys 1289 27 35,000 36 27.1 37 11
35
Plunge COA.gif
Plungė münicipalitaa distrecc
Telšiai Contea Plungė 1105 35 44,200 23-24 40.0 21 11
36
Prienai COA.gif
Prienai münicipalitaa distrecc
Kaunas Contea Prienai 1031 38 35,800 33 34.7 27 10
37
Radviliskis COA.gif
Radviliškis münicipalitaa distrecc
Šiauliai Contea Radviliškis 1635 11 52,200 16 31.9 30 13
38
Raseiniai COA.gif
Raseiniai münicipalitaa distrecc
Kaunas Contea Raseiniai 1573 12 44,200 23-24 28.1 34-35 12
39
Rietavas COA.gif
Rietavas münicipalitaa
Telšiai Contea Rietavas 586 45 10,700 58 18.2 57 5
40
Rokiskis COA.gif
Rokiškis münicipalitaa distrecc
Panevėžys Contea Rokiškis 1807 4-5 42,500 26 23.5 46 10
41
Skuodas COA.gif
Skuodas münicipalitaa distrecc
Klaipėda Contea Skuodas 911 41 25,600 47 28.1 34-35 9
42
Sakiai COA.gif
Šakiai münicipalitaa distrecc
Marijampolė Contea Šakiai 1453 17 38,800 29 26.7 39-40 14
43
Salcininkai COA.gif
Šalčininkai münicipalitaa distrecc
Vilnius Contea Šalčininkai 1491 15 39,400 28 26.4 42 13
44
Siauliai city COA.gif
Šiauliai münicipalitaa citaa
Šiauliai Contea Šiauliai 81 56 134,000 4 1654.7 6 2
45
Siauliai district COA.gif
Šiauliai münicipalitaa distrecc
Šiauliai Contea Šiauliai Mudel:Fn 1807 4-5 51,600 17 28.6 33 11
46
Silale COA.gif
Šilalė münicipalitaa distrecc
Tauragė Contea Šilalė 1188 32 31,500 40 26.5 41 14
47
Silute COA.gif
Šilutė münicipalitaa distrecc
Klaipėda Contea Šilutė 1706 7 55,400 13 32.4 29 11
48
Sirvintos COA.gif
Širvintos münicipalitaa distrecc
Vilnius Contea Širvintos 906 42 20,200 53 22.3 51 8
49
Svencionys COA.gif
Švenčionys münicipalitaa distrecc
Vilnius Contea Švenčionys 1692 9 33,200 37 19.6 55 14
50
Taurage COA.gif
Tauragė münicipalitaa distrecc
Tauragė Contea Tauragė 1179 33 52,700 14 44.7 16 8
51
Telsiai COA.gif
Telšiai münicipalitaa distrecc
Telšiai Contea Telšiai 1439 18-19 57,700 12 40.1 20 11
52
Trakai district COA.gif
Trakai münicipalitaa distrecc
Vilnius Contea Trakai 1208 31 37,400 32 31.0 32 8
53
Ukmerge COA.gif
Ukmergė münicipalitaa distrecc
Vilnius Contea Ukmergė 1395 21 48,700 20 34.9 26 12
54
Utena COA.gif
Utena münicipalitaa distrecc
Utena Contea Utena 1229 29 50,200 18-19 40.8 19 10
55
Varena COA.gif
Varėna münicipalitaa distrecc
Alytus Contea Varėna 2218 1 31,200 41 14.1 60 8
56
Vilkaviskis COA.gif
Vilkaviškis münicipalitaa distrecc
Marijampolė Contea Vilkaviškis 1259 28 50,200 18-19 39.9 22 12
57
Vilnius city COA.gif
Vilnius münicipalitaa citaa
Vilnius Contea Vilnius 401 51 554,300 1 1382.2 7 21
58
Vilnius district COA.gif
Vilnius münicipalitaa distrecc
Vilnius Contea Vilnius Mudel:Fn 2129 3 88,500 6 41.6 18 23
59
Visaginas COA.gif
Visaginas münicipalitaa citaa
Utena Contea Visaginas 58 58 29,700 43 3299.7 1 -
60
Zarasai COA.gif
Zarasai münicipalitaa distrecc
Utena Contea Zarasai 1334 24 22,900 52 17.1 58 10

Mapa[Mudifega | mudìfica 'l sorgènt]

Chesta mapa la töö dent conté inscí che münicipalitaa. Vott münicipalitaa citaa e dò münicipalitaa i è marcad par di nümar:

1 - Vilnius münicipalitaa citaa
2 - Kaunas münicipalitaa citaa
3 - Klaipėda münicipalitaa citaa

4 - Panevėžys münicipalitaa citaa
5 - Šiauliai münicipalitaa citaa
6 - Alytus münicipalitaa citaa

7 - Birštonas münicipalitaa
8 - Palanga münicipalitaa citaa
9 - Visaginas münicipalitaa citaa
10 - Neringa münicipalitaa

Municipalities in Lithuania.png


Nöd e referenz[Mudifega | mudìfica 'l sorgènt]

  • Mudel:FnbLa capitala a l'è mia part da la münicipalitaa, però ul consej da münicipalitaa e d'oltri institüzzion i è locad in la capitala.

Vardí anca[Mudifega | mudìfica 'l sorgènt]